Fiscale rechtsbijstand  Sibova Fiscale rechtsbijstand

Ons aanbod biedt de ruimst mogelijke dekking inzake het verzekeren van fiscale controles bij zelfstandigen en vennootschappen, en dit in samenwerking met hun boekhouder.
De verzekering voorziet een tussenkomst in alle kosten en honoraria van de vrij gekozen vertrouwenspersonen (bv. boekhouder, accountant, advocaat, bedrijfsrevisor, bemiddelaar, belastingconsulent, fiscalist, deurwaarder, …) nav een controle of geschil met de fiscus. De dekkingsplafonds zijn € 20.000 voor de administratieve fase & € 15.000 voor de gerechtelijke fase. In geval van een vennootschap kan er aanvullend gekozen worden voor de dekking “persoonlijk inkomen bedrijfsleider / vennoot”.
Elk jaar neemt de kans op een fiscale controle toe (inkomstenbelastingen en BTW). Je zult als zelfstandige of vennootschap in vele gevallen beroep moeten doen op bijkomende professionele bijstand. Deze bijstand kost vaak veel geld. De gemiddelde kost van een controle van een middelgrote onderneming loopt al snel op tot € 10.000.
De drempel van tussenkomst bedraagt € 1.500. Hiermee bedoelen we de inzet van het geschil met de fiscus, tenminste indien dit becijferbaar is. Het betreft dus geen franchise.

 

 

Terug naar overzicht