Financieel Financieel

Wilt u een extra appeltje voor de dorst of een aanvullend pensioen? U begint dan best op jonge leeftijd. De spaarinspanning is dan laag maar de looptijd lang. Hierdoor kan u toch een mooi bedrag sparen voor uw pensioen of een ander doel. Enkele mogelijkheden:

(Pensioen) spaarplannen

Wilt u als werknemer aan extra pensioenopbouw doen? Zeer verstandig, want het wettelijk pensioen is meestal te laag om aan uw huidige levensstandaard te voldoen. Er zijn verschillende mogelijkheden waar u in aanmerking kan komen voor belastingvermindering, hierdoor wordt een deel van de pensioenopbouw gefinancierd door de staat.

Beleggingen

De intresten op een spaarboekje brengen vandaag de dag amper nog iets op. Daarom kiest u beter om veilig te beleggen in bepaalde spaarproducten. U kan hiermee ook een gewaarborgd rendement verkrijgen en daar bovenop een mogelijke winstdeelname.

Levensverzekering

Met een levensverzekering kan u sparen voor een ander doel dan uw pensioen. Bovendien levert deze spaarmethode doorgaans een hoger rendement op dan een klassieke spaarrekening.

Kredieten

Bij Sibova kan u ook terecht voor een persoonlijke lening of een woningkrediet. Het voordeel is dat wij met veel verschillende partners samenwerken, waardoor wij u steeds het voordeligste tarieven kunnen aanbieden aan de beste voorwaarden. Verder kijken wij ook steeds naar fiscale optimalisaties.

Particulieren: Financieel

Terug naar overzicht

Nog niet gevonden wat u zocht?