MotorrijtuigenMotorrijtuigen

Conform de Belgische wetgeving bent u minimum verplicht om een verzekeringen “burgerlijke aansprakelijkheid” af te sluiten voor elk motorrijtuig dat op de openbare weg komt en op terreinen die toegankelijk zijn voor het publiek.

Wat houdt de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid in?

Deze vergoedt zowel de materiële als de lichamelijke schade die u aan derden toebrengt. (bijv. weggebruikers, passagiers, wegbeheerders, etc..)

Let op! De verzekering burgerlijke aansprakelijkheid zal geen tussenkomst bieden voor eigen schade. M.a.w. uw eigen materiële schade en lichamelijke schade is niet gedekt.

Hiervoor bestaan aanvullende verzekeringen zoals de bestuurdersverzekering die de lichamelijke schade van de bestuurder zal vergoeden en de omniumverzekering die de materiële schade zal vergoeden.

Voertuigen die in aanmerkingen komen:

  • Vloot
  • Lichte vracht
  • Aanhangwagens
  • Auto
  • E-bikes en steps
  • Moto’s
  • Caravans

Omniumverzekering

Een omniumverzekering dekt de materiële schade van uw voertuig en kan aanvullend op uw burgerlijke aansprakelijkheid worden afgesloten.
Er zijn twee soorten omniumverzekering:
De kleine omnium, deze dekt de materiële schade aan uw eigen voertuig. Denk aan brand, diefstal, glasbreuk, storm en hagel, aanrijding met dieren.
De grote omnium, deze dekt aanvullend op de kleine omnium ook de materiële schade die u zelf heeft veroorzaakt, vandalisme en schade na vluchtmisdrijf.


Bestuurdersverzekering

Een bestuurdersverzekering of ongevallenverzekering dekt de lichamelijke schade van de bestuurder van een motorrijtuig wanneer hij een ongeval heeft veroorzaakt.

 

Rechtsbijstand

Zowel bij een ongeval in fout als in recht is de rechtsbijstand belangrijk voor een goede afloop binnen de regeling van het schadegeval. Denk bijvoorbeeld aan de discussies zoals: wie aansprakelijk is, geschillen met de garagist, verkeersovertredingen, de problemen bij het vaststellen van de materiële schade tijdens een expertise alsook de vergoeding inzake de lichamelijke schade.
De rechtsbijstand dekt hierbij de gerechtskosten, de erelonen van de advocaten en helpt u tijdens de juridische procedures.


Bijstandsverzekering

Jammer genoeg komt iedereen wel eens in aanraking met autopech of een ongeval. Dankzij de bijstandsverzekering / pechverhelping kan u 24/7 rekenen op bijstand voor zowel u, uw huisdieren, uw passagiers en uw voertuigen.

Enkele voertuigen die in aanmerkingen komen met bovenstaande verzekeringen:

Vloot, Lichte vracht, Aanhangwagens, Auto, E-bikes en steps, Moto’s, Caravans en Andere.

Zelfstandigen en vrije beroepen: motorrijtuigen

Terug naar overzicht

Nog niet gevonden wat u zocht?